Slide background

Bespoke design undertaken direct for ASDA developing their concept store with 2 storeys for a steeply sloping site and to allow for a future mezzanine sales area 80,000 sq. ft. in the South East of Chatham

Slide background

Bespoke development of store house design to allow lower storey on sloping site and interior mezzanine

Slide background

Development of fa├žade design with oversailing roof and column features

Slide background

Elevations with a classical definition of levels, windows, materials and features

Slide background

Foodstore proposal for a market town in Yorkshire; set back in the site with the roof form broken down with multiple pitches and an expressed timber structure

Slide background

Two storey urban store design (35,000 sq. ft.) with prominent
road frontage and distinct detailing related to setting

Slide background

Planning permission awarded for this mixed use scheme with retail units, foodstore and housing in a conservation area. Sensitive juxtaposition of new buildings to mark the site entrance and to providing visual links to existing High Street and Listed buildings that include the C13th Market Cross and Grade I Listed church. The store design with careful structuring of the elevation elements and selection of materials integrates with and reflects that of adjoining buildings

Slide background

Focal point of a wider regeneration scheme this store on stilts provides visual and
physical links to approach routes with travellator, lifts and stairs facilitating access

Slide background

Stepped and pitched roof to glazed travellator hall and workshop and retail units
enclosing the parking area interacting with and providing activity in the street

Slide background

Using a brownfield site in the town centre redevelopment zone this store on stilts provides 60,000 sq. ft. of retail and ancillary space. Set down in the site and back from boundaries it is broken down in forms relating to internal function and proximity to adjoining property

Slide background

Entrance hall is a striking first floor feature accessed from the travellator, lift and stairs. It also marks the car park entrance which is beneath and is the focus for longer distance views

Slide background

Planning permission awarded: Adjacent a Norfolk market town centre and conservation area this store relates directly to its site and surroundings. Local materials and roof forms are used but with contemporary detailing and structural connections

Slide background

View form car park entrance with entrance clearly defined by the double truss roof and covered walkway

Slide background

Entrance elevation returns around the corner to face the main pedestrian route. Roofs extend out to provide a covered walkway and timber framed colonnade

Slide background

Planning permission awarded Major mixed use scheme including foodstore, ton function rooms, unit shops and apartments planned around a new square and enhanced riverside setting. Urban design reflects and draws upon the towns historic lane and footpath patterns

Slide background

All the elements of the scheme focus on and lead to the square through which the river flows

Slide background

Reinforcement of original roads in Town Centre urban regeneration. Routes, Squares and external spaces link retail, leisure and residential buildings with the arched store entrance hall providing an axial termination at the central Square

Slide background

New bridge over Beck defines the route and access between buildings. Modelling of building facades and roofs provides interest and relevant scale with the geometry of the main built elements contrasting with curves within the landscaping and facades of the public buildings