Slide background

Contemporary Sussex country house: open plan family living spaces maximising light and outlook

Slide background

Natural top light introduced over kitchen work areas

Slide background

Contemporary Sussex country house: direct link between interior and adjacent garden terraces

Slide background

Formal dining room with doors to terrace and internal glass wall to stair and hall

Slide background

Drawing room has a raised ceiling with paired sets of French doors to garden terraces and views

Slide background

Continuous frameless glazing provides balustrades to stair and landings with minimal fixings to the engineered timber stringless staircase, linking ground, mezzanine and first floors, which is supported mid-span on a bespoke brushed stainless steel frame

Slide background

Entrance hall and stair are at the centre of the house with roof lights and landing windows creating
pools of light at each level enhanced and reflected by the glass balustrades

Slide background

Top lit upper landing. Glass to glass junctions and stainless steel hand rail

Slide background

Games room furniture housing gaming and media equipment and bedroom with bay window. Colour scheme by Incolour

Slide background

Shortlisted for the RIBA Downland Prize
Phase 1 remodelling and extensions to a Sussex home to include new kitchen, master bedroom and new bathroom as featured in Homebuilding & Renovating magazine - Furniture by Smallbone

Slide background

Shortlisted for the RIBA Downland Prize
Extension to form new garden room with contemporary oak framed structure, glazed walls and roof

Slide background

Defined but open circulation route that links new and existing spaces and creates route from new entry door placed on axial route from drive into house. Linked flat roof lights bathe the interiors with natural light

Slide background

Limestone flooring carefully detailed at steps with recessed wall lights to mark level change

Slide background

Conversion of a grand Victorian country house garage
and stable block extended to form a significant village
family house. The new staircase rises behind a feature
wall in the entrance hall punctured with openings to allow
glimpse views and light

Slide background

Tall French doors replace former stable doors main living room space

Slide background

Kitchen and media lounge in this private recording studio. Kitchen designed with concealed handles
and floating worktops in cast and polished GRC, extended into a seating section and supported on a column feature

Slide background

Media lounge glass wall to entrance beyond. Stone barn rebuilt with end wall removed to link into new building. Stone and timber roof retained and carefully uplit.

Media wall incorporated into the overall interior scheme and designed to incorporate audio visual and speaker systems with detailing and finishes matched to furniture and joinery throughout the building

Slide background

The studio building is on three half levels set into the surrounding ground level.
Transitions are marked with slot wall and roof windows highlighting level changes

Slide background

Remodelling and extension to a large Sussex family home to create contemporary living areas in an open plan with spaces defined by ceiling heights, structural frames and furniture. The end wall of the house was opened up into a new extension to providing living accommodation with an oak framed garden elevation and full height windows at ground floor and replanned master bedroom suite above

Slide background

Kitchen carefully planned with a dividing run of units with integral shelving to the dining area beyond

Slide background

Contemporary living spaces using traditional materials
and construction. The kitchen is integrated into the overall
architectural and interior design of each project ensuring
efficient working layouts coupled with stylish materials
and forms creating beautiful spaces

Linear kitchen design with floating resin worktops and high gloss lacquered cabinets. Island unit with shelving system to dining space and glazed screen onto balcony

Slide background

Town house interior planned to allow full width living spaces to the rear at ground and first floors.
Set back at the top level to form a roof terrace the stair rises to a glazed external wall that lights down to the levels below

Slide background

Carefully chosen from a palette of materials individual designs are prepared with glass, stone and metal surfaces at wet areas and wood or laminate panels and shelves for contrast and colour

Slide background

This family bathroom in a Victorian house restoration uses limestone ceramics, walnut furniture and glass
worktops integrated into the room layout with casings providing recesses for mirrors and lighting whilst concealing all services. All furniture is specifically designed by us for each project

Slide background

Total refurbishment of village town house in Conservation area, subtle blend of contemporary interiors
and furnishing with restoration of original detail and features

Slide background

Extensive refurbishment of early Victorian house in Sussex village includes kitchen, bathroom, garden room, living/dining spaces and landscaped gardens with planting surfaces and water feature

Slide background

Bespoke kitchen design. Oak cabinets with granite worktops
laminate and painted feature shelves and oval island unit