Slide background

Planning consent gained in a sensitive location for this studio in Green Belt land for a private client.
Stepping the building allows the creation of the double height studio space and with it being partly inset into the contours of the site the design sensitively conceals its massing and appearance whilst taking advantage of natural light and distant views

Slide background

Forming the east elevation enclosed and sheltered by the enclosing walls to north and south the roof is extended out and over sails a sloping glass wall to the studio creating a dramatic insertion in the landscape

Slide background
Slide background

On the inward side the walls step out in response to the internal spaces and steps
down in level punctuated with full height strip windows and light wells at these junctions

Slide background

To reflect the enclosing walls of the existing building group simple stone walls in panels form
the external envelope separated from the cart shed by a glass link both vertical and horizontal

Slide background

WCEC designed media wall in the lounge area created
in the end of the retained cart shed with exposed stone walls

Slide background

Kitchen and lounge form the link between the existing cart shed with end wall removed

Slide background

Studio kitchen fitted within enclosing walls and seating bar on feature column support

Slide background

Half level steps are naturally lit with connected vertical and roof
strip windows as is the junction between the existing and new building

Slide background

Small control and edit room with SSL AWS desk
set on custom furniture for equipment and storage

Slide background

Main control room with SSL facing glass wall to main studio. Ceiling and walls have inset contoured optimised acoustic panels wrapped in striped fabric to accentuate the curved faces

Slide background

Boxer monitor system in front of control room glass wall with double height studio beyond

Slide background

Full width glazing to control room looking into studio and out through curtain wall to countryside beyond

Slide background

Rear diffusor array formed from multiple stained hardwood vertical strip diffusors

Slide background

Double height studio with booth and mezzanine to the right and control room glass wall to the left

Slide background

Expressed externally as a zinc and stone clad cube form the booth has sliding
folding doors and the mezzanine above a glass balustrade accessed via spiral stair

Slide background

Full height glazed sloping curtain wall to the studio with
expressed circular timber columns and timber roof beams

Slide background

Ceiling grid detail with beams expressing the structural grid with square sub divided acoustic plaster
panels and central grid lights suspended from bespoke stainless steel grids all designed by WCEC

Slide background

Created and designed to fit into an enclosed yard near The Angel in North London a complex of
studios and control rooms was carefully planned providing a commercial facility with main studio, control rooms and lounge facilities www.harrisgrant.com

Slide background

Large open studio with clear glazing through to control room www.harrisgrant.com

Slide background

Complete new studio for Sahara Sound comprising of studio, large performance space, control room with lounge and edit facilities. The choice of colours and innovative materials sets Sahara sound apart as a working environment as well as being very advanced technically www.harrisgrant.com

Slide background

Originally a CBS facility and developed into one of Europe’s premier recording and mastering facilities, it has been extensively refurbished since the original rooftop development Individually designed rack desk and furniture at Sony London Studios, specialist materials including Armourcoat polished plasters, patinated copper and hardwood veneers www.harrisgrant.com

Slide background

Detailed design for rack and in built seating furniture with modulated ceiling and diffuser to rear wall www.harrisgrant.com

Slide background

Direct involvement with superyacht design for onboard cinemas and recording studios, designing and
detailing complete interiors and lighting, including furniture, rack units and inbuilt seating www.harrisgrant.com

Slide background

The state-of-the-art 13,000 sq. ft. CD/DVD plant has dramatically expanded the scope and volume of the replication and production services currently offered at Odds On, the premier CD duplication/replication facility in Las Vegas

The second phase is a 22,000 sq. ft. multi-room, cutting-edge multi-media music recording and production facility. Innovative design and planning with central multiple level circulation and recreation spaces linking the various recording facilities

Slide background

Integrated lighting to picture and media wall with reception desk and floor finishes used to delineate spaces

Slide background

Teaching facility in Manchester for sound and film, including Chroma key stage, control rooms and this dubbing theatre control room and booth www.harrisgrant.com

Slide background

Control room with glazing to studio, built in technical furniture housing equipment and providing work surfaces

Slide background

Control room with glazing to studio and screen for working to picture. Acoustic treatments
and monitor systems are built into the wall construction www.harrisgrant.com

Slide background

Post production and dubbing theatre with viewing seating in front of desk